Over ons

Welkom op het platform FairBlogs!

Met FairBlogs willen we een groter publiek bereiken voor eerlijke en duurzame bloggers. Maar wie zijn dat eigenlijk, eerlijke en duurzame bloggers? Voor ons zijn dat bloggers die hun best doen om meer bewuste keuzes te maken. Bloggers, die bijvoorbeeld wanneer ze kleding kopen, niet alleen naar het prijskaartje kijken, maar ook denken aan de arbeidsomstandigheden waaronder de kleding gemaakt is. Door deze bloggers bekendheid te geven bij een groter publiek, kunnen zij meer consumenten enthousiast maken voor gave eerlijke merken.

 

Wie zijn wij?

Het begon met een tweet “wil je samenwerken?” en een paar weken later zaten we met drie jonge en enthousiaste bedrijven om de tafel. Drie verzamelplatforms voor eerlijke en duurzame producten met één doel: meer eerlijke en duurzame consumptie in Nederland. Sociii focust op schoenen, Project CeCe op mode en FairFrog op zo’n beetje alles dat los en vast zit. Op onze websites helpen we consumenten de weg te vinden naar producten van bedrijven die iets doen om mensenlevens of de leefomgeving te verbeteren.

About Sociii

'Twee studenten. Twee verhalen. Eén planeet.'

Wij zijn twee studenten met verschillende achtergronden, maar met een gezamenlijke visie: een van ondernemerschap en duurzaamheid. Ondanks dat we opgroeiden in verschillende omgevingen en zodoende twee volwassenen werden met twee andere wereldbeelden, hebben we elkaar toch gevonden en kwamen we tot de conclusie dat onze visies helemaal niet zo anders zijn dan we initieel dachten. Toen we doorkregen dat de globaliteit in de wereld toeneemt maar tegelijkertijd ook de verdeeldheid, dachten wij: 'Dit globale pad is niet noodzakelijk, laat staat dat het het ultieme doel van de mensheid zou moeten zijn.' Daarom  proberen wij een steentje bij te dragen door meer bewustzijn te creëren voor duurzaamheid.

Op Sociii kan je gemakkelijk duurzame kleding, schoenen, tassen, make-up en verzorgingsproducten vergelijken zodat je altijd goedkoper uit bent! Veel duurzaam shop plezier!

Visit Sociii

About Fairfrog

Waar koop je kleding waar geen luchtje aan zit? Geen luchtje van uitbuiting, kinderarbeid en buitensporige negatieve milieu-impact? Met die vraag begon Nelle een paar jaar geleden een zoektocht. Ze ontdekte een wereld van mooie, kwalitatieve, eerlijke en duurzame merken, maar het kostte veel tijd om ze te vinden. Daarom startte ze FairFrog!

Bij FairFrog zoeken we uiteenlopende producten bij elkaar met een goed verhaal. We zijn daarbij streng op eerlijk handel en stellen altijd vragen aan onze partner webshops over de herkomst van materialen waarvan spullen of kleding gemaakt zijn. En alleen als we redelijkerwijs kunnen vaststellen dat het uit eerlijke handel is verkregen, dan komt het op onze website te staan. Daarnaast moeten producten zich onderscheiden op ten minste één van onze andere criteria: klimaat, milieu, armoedebestrijding of bewustwording. We willen onderdeel uitmaken van een beweging die de discussie over duurzaam leven, consumeren en werken blijvend voert. Daarom werken we samen met waardengedreven ondernemers die een visie hebben op de ethiek van hun bedrijf. Ook als niet al hun merken bij FairFrog passen, weten we in ieder geval dat keuzes voor de merken bewust zijn gemaakt met hart voor de maatschappij. We willen je op onze website kennis laten maken met deze ondernemers, hun producten, en hun visie. “Your Jump to Fair & Green”

Visit Fairfrog

About Project Cece

Er blijken veel mensen te zijn die graag fair trade en duurzame kleding willen kopen maar dat toch niet altijd doen. Dit waren wij zelf ook. Hiervoor kunnen we twee hoofdredenen identificeren:

1) Bewuste kleding is vaak duurder
2) Bewuste kleding is moeilijker te vinden

Aan de eerste kunnen we niet direct expliciet wat doen, maar aan de tweede reden wel. Wij willen bewuste kledingkeuzes makkelijker maken. Er is genoeg aanbod, maar online is deze verspreid over vele (relatief kleine) webshops. Hierdoor moeten we als consument vaak meerdere webshops afstruinen voordat we het kledingstuk gevonden hebben waar we naar op zoek zijn. Hoe willen wij dit proces makkelijker maken? Door al het aanbod van bewuste kleding leverbaar in Nederland te verzamelen op één website.

Maar is al het aanbod op Project Cece dan even ‘bewust’? Nee. De mode industrie is complex en de processen tussen productie tot verkoop zijn vaak niet transparant. Dat maakt het extra moeilijk voor de welbedoelende koper. Ook dit willen wij makkelijker maken. Naast de kledingitems verzamelen we ook informatie over het merk en eventueel de keurmerken waar het aan voldoet. Deze informatie presenteren we op een intuïtieve manier aan de bezoekers zodat iedereen zelf een goed geïnformeerde keuze kan maken zonder lang het internet af te struinen. Happy shopping!

Visit Project Cece

… en samen zijn we FairBlogs

Eén ding is wel zeker: ons hart ligt bij maatschappelijk verantwoord, duurzaam en eerlijk ondernemen. We helpen allemaal op onze eigen manier consumenten bij het maken van bewuste keuzes. Echt 100% duurzaam iets kopen bestaat nog bijna niet, maar wij geloven wel dat het helpt om over keuzes na te denken en we weten bovendien dat er al heel veel mooie merken bestaan die het veel beter doen dan de merken in ‘de gewone winkelstraat’. Met dit platform hopen we de krachten van niet alleen onze bedrijven, maar ook de krachten van veel bloggers te bundelen om zo bij te kunnen dragen aan betere keuzes!

Subscribe

Blijf op de hoogte van de laatste FairBlogs via onze nieuwsbrief!

Categorieën